Fotograaf Hans Wilschut maakte in opdracht van de Rijksgebouwendienst een foto-kunstwerk voor een kantoorgebouw van Rijkswaterstaat. Samen met Wilschut bedachten we een verrassend concept voor deze - letterlijk en figuurlijk - gelaagde publicatie over de totstandkoming van dit kunstwerk. Wilschut's schetsen zijn aanvankelijk verborgen, totdat je de geperforeerde randen openscheurt van deze Japans gevouwen publicatie. 
In de vormgeving maakten we gebruik van diagonale strepen en een felgele signaalkleur, die passen bij Rijkswaterstaat.
Eerst zie je de prachtige foto's die Wilschut maakte van een droge stuwdam in Karoo, een onafgemaakt viaduct in Kaapstad en de Krammersluizen in Zeeland. Dit zijn de foto's die een plek hebben gekregen in het kantoorgebouw van Rijkswaterstaat. 
In de tweede laag (achter de Japanse vouwen) zie je de schetsen van Wilschut die aan het kunstwerk vooraf gingen: fragmenten uit zijn (fotografisch) onderzoek en foto's van het casco kantoorgebouw. Je krijgt zo een indruk van hoe het kunstwerk tot stand is gekomen. ​
Het boekje reflecteert daarnaast reacties van de gebruikers van het gebouw, het roept vragen bij hen op, waar Wilschut op zijn beurt reactie op geeft. 

Suggesties:

All the Way Up