“De foto’s van Scheeres zijn ­schitterende ­klassieke ­tableaus die je van links naar rechts en van boven tot beneden kan ­‘lezen’. Ze vervelen geen moment, net als de zaterdag zelf!” Erik Kessels. 
Super dat wij dit boek mochten vormgeven! We kozen voor een groot oblong formaat (38x26 cm.) en een gereserveerde vormgeving, zodat alle aandacht naar de foto’s gaat, want die vertellen het verhaal!
Marijn Scheeres fotografeert al sinds 2007 gezinnen, stellen en solisten op de zaterdagochtend in hun huis. Vaak aan het ontbijt, of bezig met omkleden om naar een sportwedstrijd of een clubje te gaan. In de weer, maar voor de lol. Bruisend van de goede zin. ‘Zaterdagochtend’ was de eerste fotorubriek die dit gevoel vastlegde. Ondanks vele navolgingen is Scheeres nooit overtroffen. Omdat zij over een uniek talent beschikt: ze fotografeert vooral het ongrijpbare en onzichtbare – de energie die in de lucht hangt. Niet de geportretteerden zijn de hoofdrolspeler, maar de levenslust en het verlangen die door de huizen razen.

De vormgeving van het fotoboek is minimalistisch, het formaat lekker groot (38x26cm.), met mooi gesatineerd papier waarop de foto's haarscherp uitkomen, een harde kaft en een gaaf omslag!
Met bijdragen van Ronald Ockhuysen, Hans Aarsman, Hans Rooseboom, Jan Mulder en Erik Kessels.

Suggesties:

All the Way Up