De Pit Taalmethode van ThiemeMeulenhoff wordt op veel basisscholen gebruikt. En nu is die uitgebreid met een geheel nieuwe, uitdagende leerlijn: de Pit projecten!
Leerlingen gaan aan de slag met actuele, aansprekende onderwerpen zoals nepnieuws, klimaatneutraal bouwen en verkeer in de toekomst. Dat doen ze volgens het principe van onderzoekend en ontwerpend leren (zie de stappen in de visual hieronder). Daarbij zetten ze hun taalvaardigheden volop in. De leerlingen werken in hun projectportfolio, een soort werkboek, en ja, hoe gaaf… wij hebben die vormgegeven!
​​​​​​​Met vormgeving scheppen we kaders voor de leerling (lijntjes, vakken, stappen, pijlen, etc.), maar toch hebben we zo min mogelijk ingekaderd. We geven de leerling ruimte waar kan. De look&feel is losjes en spontaan, dat benadrukt het gevoel dat je buiten de kaders mag denken. Her en der staan sketchy grappige, soms gekke vervreemdende illustraties en droedels. En, een heerlijk zonnig geel als steunkleur!
Weer een zeer prettige, intense samenwerking met Patsboem! Educatief.
We gaven vorm en structuur aan de projectportfolio’s plus de handleidingen voor groep 4 t/m 8. Hieronder een aantal foto's om een idee te geven van hoe de methode eruit ziet:

Suggesties:

All the Way Up