Duurzaamheid is een van onze favoriete thema’s! Niets is belangrijker dan de toekomst, toch? Wij gaven vorm aan het lespakket #wegmetAfval over (zwerf)afval, duurzaam consumeren en specifiek over het afvalbeleid in jouw gemeente.
Zo ontwikkelen kinderen duurzame afvalgewoontes afgestemd op hun eigen leefomgeving. Als gemeente kun je het lespakket gratis beschikbaar stellen aan alle basisscholen binnen de gemeente. 

Na een succesvolle samenwerking met o.a. gemeente Oosterhout en Amstelveen kunnen we #wegmetAfval ook voor andere gemeenten personaliseren. Iets voor jouw gemeente? 
​​​​​​​Waarom? 
#wegmetAfval draagt bij aan bewustwording, stimuleert afvalpreventie en leert bovendien om het eigen afval te scheiden volgens de regels van uw gemeente. Dat bevordert de afvalverwerking binnen uw gemeente. En wat de kinderen hierover op school leren, zetten ze thuis en in de toekomst voort. Daar wordt uw gemeente schoner van!

Wat? 
#wegmetAfval is een compleet lespakket voor het basisonderwijs met werkboekjes in drie varianten voor onder-, midden- en bovenbouw. Deze worden ondersteund door digitale handleidingen. Natuurlijk sluit de lesstof aan bij 21st Century Skills en Sustainable Development Goals (SDG’s). U kunt als gemeente het lespakket gratis beschikbaar stellen aan alle basisscholen binnen uw gemeente.​​​​​​​

Hoe? 
Het lespakket #wegmetAfval is zo goed als kant-en-klaar. Eventuele verschillen in afvalbeleid inventariseren wij op basis van een checklist en passen we aan. Zo stemmen we het lespakket volledig af op het afvalbeleid van uw gemeente; een uniek pluspunt. De werkboekjes personaliseren we door foto’s van uw gemeente, uw logo op de voorkant én een eigen voorwoord van uw burgemeester of wethouder. De informatie sluit dus 100% aan bij de leefomgeving van de kinderen.
#wegmetafval is een samenwerking met educatief auteurs Simone Gerich en Noor van Manen. 

Suggesties:

All the Way Up